Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas’tan Arap Birliği’ne çağrı

Gazze’deki Hamas yönetimi Arap Birliği’nden İsrail’in uyguladığı ambargonun kaldırılması için harekete geçmesi talebinde bulundu.



Hükümet Sözcüsü Ä°hab Gasin, "Filistin halkı Arap BirliÄŸi zirvesinden, Gazze'nin gerçeklerine uygun kararlar almalarını beklemektedir" dedi.

Kuveyt’te düzenlenen Arab BirliÄŸi Zirvesi’nde Gazze'ye yönelik ambargonun kaldırılması konusunda karar alınmasını umduklarını söyleyen Gasin, alınan kararların uygulanmasını beklediklerini bildirdi.

Gasin, Katar Emiri Temim bin Hamad El Tani’in ambargonun kaldırılması ve Filistin halkının hayatlarını idame edebilmeleri için sınır kapılarının açılması konusundaki çaÄŸrısının önemli olduÄŸunu vurguladı.

Hamas Hareketi Siyasi Sözcüsü Ä°zzet ReÅŸak ise yazılı açıklama yaptı. ReÅŸak, Gazze’deki ambargonun kalkması amacıyla ‘ulusal uzlaÅŸma için mini Arap Zirvesi’ ve Katar'ın 250 milyon dolarla katılacağını duyurduÄŸu ‘Kudüs Yardım Sandığı’nın oluÅŸturulması çaÄŸrısından dolayı teÅŸekkür etti. 

ReÅŸak, Katar Emiri El Tani'nin "Filistin sorunu, Kudüs'ün YahudileÅŸtirilmesi çabaları ve Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar" hakkında söylediklerini deÄŸerli bulduÄŸunu söyledi.

Katar Emiri, Kuveyt’te düzenlenen Arap BirliÄŸi Zirvesi'nde Filistin liderlerini bölünmeye son vermeye ve anayasa çerçevesinde koalisyon hükümeti kurmaya davet etmiÅŸti.

El Tani, "Arap BirliÄŸi olarak üzerimize düÅŸen Gazze’de uygulanan bu zalim ambargoyu sona erdirmek için giriÅŸimlerde bulunmak ve kapalı olan sınır kapılarının açılmasını saÄŸlamak" dedi.

Mısır yönetimi ise, 3 Temmuz’daki askeri darbenin ardından Ä°srail'in ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyayla tek baÄŸlantı noktası haline gelen Refah Sınır Kapısı'ndaki geçiÅŸlere sadece istisnai durumlarda izin veriyor.

Gazze'deki Hamas Hükümeti’nin BaÅŸbakanı Ä°smail Heniye, 10 Mart’ta bölgeye olan desteÄŸi nedeniyle eski Katar Emiri'ne teÅŸekkür etmiÅŸti.

19 Mart’ta ise Gazze’de Doha yönetiminin ‘maddi ve manevi yardımlardan ötürü’ ‘Katar’a teÅŸekkür’ mitingi yapılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.